Daniel Ferrero, director de l’Himne de Festes 2013

És el fill del ‘Mestre Ferrero’, compositor ontinyentí, ‘pare’ de la coneguda marxa mora ‘Chimo’

“És tot un honor per a mi recordar la memòria de mon pare en aquest acte”

El xicotet deute que fins ara tenia la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi amb el mestre ontinyentí José María Ferrero Pastor, el Mestre Ferrero, molt prompte es pagarà. L’autor, d’entre moltes altres composicions festeres, de les emblemàtiques ‘Chimo’ o ‘Apóstol Poeta’, tot i que alguns anys va estar entre els candidats a dirigir l’Himne de Festes, mai ho va fer. Just quan es compleixen 25 anys de la seua mort, el seu fill, Daniel Ferrero Silvaje, dirigirà el que es diu q és el cor més gran del món, tota la Plaça d’Espanya de gom a gom, la vesprada del Dia dels Músics, que aquest any cau el 20 d’abril, cantant com una sola veu el “Nostra Festa ja, cridant-nos està…”.

Als seus 48 anys, Daniel conta amb un ampli i brillant currículum com a músic, sent per exemple titulat superior en trompa, direcció de cors, direcció d’orquesta i armonia, composició i instrumentació. En l’actualitat és director de la banda de música d’Alberic, dona classes al conservatori de Cullera i és president del ACMMIC, Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians, i ha composat obres molt conegudes como ‘Sisco’ o una especial per als Aragonesos, titulada justament ‘Aragonesos 99’, filà amb la que té molta relació, com son pare la tenia amb els Marraskech. Així, Daniel Ferrero és conscient de la importància de l’acte que ha sigut convidat a dirigir, “he estat moltes voltes a les festes d’Alcoi. Sé que l’Himne és el gran anunci, que tot el poble d’Alcoi està molt identificat en ell, tots, com una veu, canten les seues estrofes. Jo soles donaré peu a l’inici, el tret d’exida, amb les bandes allí presents, la resta anirà soles, vull disfrutar al màxim d’un moment tan emotiu, mentre recorde la memòria de mon pare. Serà tot un honor”.

Precisament la composició del Mestre Ferrero ‘Chimo’ és la que interpreten les bandes  a Ontinyent en el seu particular aplec, un acte que com recorda el propi Daniel Ferrero ha tingut com a convidats a directors alcoians com Gregorio Casasempere, Rafael Mullor o José María Valls Satorres. Ferrero fill recorda que “mon pare tenia el seu geni curtet, però després era un tros de pa. Ell amb ‘Chimo’ per a la marxa mora i amb ‘Apóstol Poeta’ per a la cristiana va donar una identitat, un cos, als dos estils musicals quan encara no tenien una personalitat del tot definida. La seua vinculació i la de la banda d’Ontinyent amb la filà Marrakesch va ser molt estreta, de més de dos dècades. La relació entre los dos localitats cada vegada pense que és més estreta, tenim més punts que ens uneixen que ens separen. Potser que anys enrere hi havia més rivalitat, però ara, per a mi, crec que jo no hi ha. Cadascú fa les Festes segons les seues possibilitats i amb la major estima possible. Això sí, pense que seria bo per a tots que hi haguera una major col·laboració entre les poblacions. Vull agrair a l’Ajuntament i a l’Associació de Sant Jordi que hagen pensat en mi i en la memòria de mon pare, just quan fa 25 anys que va morir, per a aquest acte tan emblemàtic”.

Per a l’Himne, Daniel Ferrero no estarà soles i sí acompanyat per la seua dona, Elena Micó, que és també músic i llicenciada en musicologia i pels seus fills, Daniel i Raül. Tots dos també estudien música, uno clarinet i l’altre percussió i són la tercera generació dels Ferrero.

Deja una respuesta